Woningontruiming in Delfzijl

WSN neemt u het zware werk uit handen!

Terwijl we bezig waren met het afronden van de woningontruiming in Groningen Stad, werden we door een makelaar uit Farmsum benaderd, met het verzoek een ontruiming in Delfzijl te inspecteren. Nadat we de afspraak gepland hadden, kwamen we op de besproken dag aan bij de volgende klus in Delfzijl. De woning bleek een herenhuis uit de jaren ’30, gelegen aan de havenzijde van het centrum van het dorp. Moeilijk toegankelijk, maar na het nodige passen en meten konden we er terecht met de bakwagen. Aanvankelijk leek de opdracht vrij standaard, maar al snel werd duidelijk waarom de opdrachtgever onze hulp had ingeroepen.

Bijzonderheden van de Woningontruiming in Delfzijl

Tijdens de woningontruiming in Delfzijl was er sprake van een aanzienlijk overschot aan tuiniersspullen. De voormalige bewoner had aan de achterzijde van de woning door de jaren heen een complete verzameling tuiniersspullen verzameld. Alles in drie of viervoud, en het huis zelf leek een oerwoud door de in de jaren opgebouwde plantencollectie. Dit lijkt op het eerste gezicht fleurig, leuk en gezond, maar al snel kwamen we er achter dat het houden van een relatief hoge luchtvochtigheid ook gepaard kan gaan met de nodige viezigheid, om het zacht uit te drukken. Nadat de containers besteld waren, gingen we gewapend met mondkappen en beschermende kleding van start in de woning. Dit bleek geen overbodige luxe, want de inventaris was niet geschikt voor hergebruik. Wel werd heel goed duidelijk dat de persoon die de woning altijd bewoond had, een ware voorliefde voor het plantenrijk had, en dat de woningen in de “bloeiperiode” van de bewoner een prachtig geheel moet zijn geweest. Het vereiste aanzienlijke inspanningen om de woning grondig schoon te maken en vervolgens verkoopklaar te maken!

Zilvervisjes, ook hier kregen we er mee te maken.

In de aanwezige literatuur en lectuur – voornamelijk gericht op het planten en dierenrijk, waren zich in de loop der jaren zilvervisjes gaan vestigen. Boeken die normaliter geschikt waren voor hergebruik, moesten helaas direct de papiercontainer in. Zonde, vooral als hergebruik voor een verbeterde totaalsituatie toch je streven is.

Het Uitvoeren van de Woningontruiming

Ondanks de uitdagingen was het een veeleisende klus, maar zoals bekend deinzen wij hier niet voor terug. Na een intensieve midweek van ontruimen met het gebruik van meerdere containers, kon het geheel uiteindelijk bezemschoon aan de contactpersoon (in dit geval een dienstdoende makelaar) worden opgeleverd. Zoals eerder bleek, was alles volledig in orde, en we konden de huisontruiming in Delfzijl succesvol toevoegen aan onze lijst met werkzaamheden.

Overweegt u een woning te laten ontruimen in het noorden van de provincie? Wij staan graag tot uw dienst! Als u direct meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op via 06 11793996 of vul ons online aanvraagformulier in.

Online info

  Type woning of bedrijfspand

  (verplicht)

  Oppervlakte

  (verplicht)

  Provincie

  (verplicht)

  Uw achternaam

  (verplicht)

  Uw e-mail

  (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  (verplicht)

  Eventuele opmerkingen