Woningontruiming Delfzijl en Appingedam

Van “hoardersituatie” naar een overzichtelijk appartement

Op het gebied van woningontruimingen zijn we inmiddels behoorlijk wat gewend, maar de woningontruiming  Delfzijl en Appingedam spande toch wel de kroon qua absurditeit. Het betrof een woningontruiming op twee locaties: Appingedam en Delfzijl. De eigenaar van een woning in Delfzijl was inmiddels ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd, maar nog zeker vitaal. In goed overleg met de familie was besloten de stap te nemen naar een kleiner appartement met sterk verbeterde voorzieningen. Naast de woning in Delfzijl was de klant ook eigenaar van een boerenschuur in redelijk slechte staat, vlak buiten Appingedam. Woningontruiming WSN werd benaderd voor de werkzaamheden. De omvang van de werkzaamheden (combinatie van de woning en de losstaande schuur) was simpelweg te tijdrovend voor de familie om zelf uit te voeren binnen de gestelde termijn van 3 weken. Tijdens de inventarisatie bleek al snel dat de man een echte verzamelaar was. En niet specifiek van een bepaald type product, of een mooie hobby in een bepaald segment. Echt alles, maar dan ook alles werd bewaard. Van oude kranten tot tuingereedschap van voor de oorlog. Van verfblikken uit de jaren ’70 tot kachelwaardig afvalhout.


Afbeeldingen: Woningontruiming WSN: een deel van onze transportmogelijkheden en de smalle, prachtige straatjes in Appingedam

De inventarisatie en omvang van de woningontruiming

In overleg werd er een inventarisatie gemaakt van de situatie, waarbij er nauwkeurig uitgerekend werd hoeveel kubieke meter afval er zou ontstaan. Hiervoor werden containers opgesteld bij zowel de woning als de boerderij. Vanaf het moment dat de werkzaamheden gestart zijn, ontstond er bij de familie een gevoel van opluchting. De vooraf onoverzienbare hoeveelheid werk, werd structureel, planmatig en stapsgewijs verwerkt door Woningontruiming WSN. Hoewel de werkzaamheden veelal regulier bleken, was de omvang van dit project dit zeer zeker niet. De hoeveelheid oud papier, klusafval en verzamelde prullaria was, vooral in de woning, verdiepingenhoog opgestapeld. Een echte “hoardersituatie”, zoals de amerikanen dit type “verzamelaar” al vlot noemen. Het fascinerende is onder meer dat de personen in kwestie de situatie vaak perfect weten te rationaliseren, terwijl een buitenstaander al vlot oordeelt over de situatie. Zo ook deze meneer, die inmiddels volledig “ontspuld” en “ontrotzooid” tevreden huishoudt in een mooi appartement. Achteraf gezien bleek de inventarisatie voor de hoeveelheid afvoeropslag nagenoeg perfect te kloppen. De hoeveelheid tijd was krap, maar hierover zijn op voorhand uiteraard concrete afspraken gemaakt met de opdrachtgever, waarvan we achteraf opgelucht enkel positieve feedback te verwerken kregen.

Concluderend een mooi project voor woningontruiming in Appingedam en Delfzijl.

Kunnen we u van dienst zijn? Laat het ons weten!

Online info

  Type woning of bedrijfspand

  (verplicht)

  Oppervlakte

  (verplicht)

  Provincie

  (verplicht)

  Uw achternaam

  (verplicht)

  Uw e-mail

  (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  (verplicht)

  Eventuele opmerkingen

  woningontruiming friesland

  WSN neemt u het werk uit handen!