Woningontruiming Slochteren

De woonboerderij met aardbevingsschade

In Slochteren werden we bij een klus voor het eerst geconfronteerd met aardbevingsgerelateerde schade. Dit was voor de ex-bewoners niet de reden om te verhuizen, maar we kregen bij het eerste bezoek aan deze woonboerderij wel de feiten onder ogen. De boerderij, gebouwd begin 1900, had flinke scheuren in voornamelijk de achtergevel en werd ondersteund door vuren balken, die geankerd in de klei de muur staande moesten houden. Pas op het moment dat we de boerderij aan de achterzijde betraden, ontstond voor ons ook het besef dat de aardbevingen in noord-Groningen het nodige gevaar met zich mee brengt. Het voelt toch “net even buiten je comfort zone”. Nadat de bewoners ons gerust gesteld hadden kon de inventarisatie van de woningontruiming in Slochteren beginnen.

Veel puinruimen voor een eenvoudigere leefsituatie

Het echtpaar, dat begin jaren ’70 in de woonboerderij was komen wonen, had in de loop der jaren een vrij bestaan geleefd en ging over naar een gelijkvloers appartement in Hoogezand. Makkelijker, overzichtelijker wonen was het doel. We werden gevraagd om zowel het leefgedeelte als het woninggedeelte van de woonboerderij bezemschoon te ontruimen, zodat het echtpaar i.s.m. de kinderen het geheel kon opleveren aan de makelaar. Een klus die voor ons vooral overzichtelijk werd door de inzet van de nodige containers; maarliefst 4 stuks waren nodig om de opgebouwde voorraad onbruikbare spullen richting recycling te dirigeren. De bruikbare spullen werden verrekend met de hoofdsom voor de klus en het geheel werd in 3 dagen op overzichtelijke wijze ontruimd. Zo zien we het graag: niet te moeilijk, goede communicatie en oplevering binnen de gestelde termijn!

Woning laten ontruimen in Slochteren?

We helpen u graag! Om direct te starten is het het eenvoudigst om contact met Gert-Jan op te nemen via 06-11793996. Contact opnemen via deze website is ook mogelijk. U ontvangt dan binnen één werkdag (telefonisch) reactie van ons.

  Type woning of bedrijfspand

  (verplicht)

  Oppervlakte

  (verplicht)

  Provincie

  (verplicht)

  Uw achternaam

  (verplicht)

  Uw e-mail

  (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  (verplicht)

  Eventuele opmerkingen

  woningontruiming friesland

  WSN neemt u het werk uit handen!