Woning laten ontruimen in Zuidbroek

Een flinke woningontruiming in Zuidbroek – zo gingen we te werk

Tijdens een woningontruiming in het voor Zuidbroek nabij gelegen Hoogezand werden wij per e-mail benaderd voor een woningontruiming in Zuidbroek. Het zou gaan om een oudere arbeiderswoning, waarbij het geheel in vervallen staat was en waar achterstallig onderhoud voor een omvangrijke klus zou zorgen. Omdat we de woningontruiming in Hoogezand aan het afronden waren, zagen we kans om direct op de situatie in te gaan en telefonisch contact op te nemen met de aanvrager. Enigszins verbaasd vanwege de vlotte reactie maakten we aan het eind van dezelfde middag een afspraak voor een korte kennismaking en inventarisatie.

Van achterstallige chaos tot ontruimde situatie

Aan de omvang van de situatie bleek geen woord gelogen. In de loop der jaren was er door de vorige bewoner een complete verzameling aan spullen opgebouwd, waarin gebruikslogica en organisatie simpelweg afwezig waren. Een kwestie van graven en sorteren dus! Na kennismaking bleek dat de man, die de zoon bleek te zijn van de voormalige bewoner, zelf ook woonachtig was in Zuidbroek, maar dat het hem aan tijd en materiaal ontbrak om het uit te voeren. En deze twee facetten waren zeker nodig om aan de slag te kunnen. Bij inventarisatie bleek dat er zeker 2 grootformaat vuilcontainers nodig waren om enkel de berg volledig afgeschreven spullen af te voeren. Indien er bruikbare spullen aangetroffen werden, werd dit uiteraard los gesorteerd voor hergebruik, maar in dit geval bleek er veel onbruikbaar of kapot te zijn. Voor de oplevering van het project werd door ons voorafgaand drie volledige dagen geraamd. Dit bleek ook zeker nodig, want de donderdagochtend was ook nog nodig om het geheel volgens afspraak bezemschoon op te leveren.

Oplevering woningontruiming Zuidbroek

Nadat de klus volledig geklaar was, werd de afspraak met de opdrachtgever ingepland om het geheel te bekijken en voor akkoord op te leveren. Dit bleek – zoals verwacht – dik in orde en de opdrachtgever gaf aan tevreden te zijn over het resultaat. Dit was bij ons, ondanks het feit dat er een ochtend extra nodig bleek om op te leveren, ook zeker het geval. Een huis vrijgemaakt voor herstel, afval gesorteerd afgevoerd en een aantal leuke zaken geschikt voor hergebruik. Kon minder!

Woningontruiming Zuidbroek

Informatie?

Wij helpen u graag concreet verder. Laat het ons weten.

  Type woning of bedrijfspand

  (verplicht)

  Oppervlakte

  (verplicht)

  Provincie

  (verplicht)

  Uw achternaam

  (verplicht)

  Uw e-mail

  (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  (verplicht)

  Eventuele opmerkingen